Zwarte Cross verwijdert bord en zeil na ophef

Door ANP, maandag 22 juli 2019 12:08, views: 9, bron: ANP

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross heeft een bord en een zeil verwijderd nadat teksten hierop voor commotie zorgden. Het was niet de bedoeling om mensen te beledigen met spottende borden op de Zwarte Cross. Dat laten de organisatoren van het festival maandag weten. Op sociale media kwam veel kritiek op borden met teksten als 'Leve de kleurling' (met een plaatje van een Oempa Loempa-dwerg uit de film Sjakie en de Chocoladefabriek) en 'Allah's afbakbar'.

De organisatoren zeggen dat de Zwarte Cross "pertinent geen plek is voor racisme, discriminatie en respectloos gedrag", maar wel voor satire. "Als wij daarbij een grote groep mensen onbedoeld voor het hoofd stoten, dan laat ons dat zeker niet onbewogen."

Het festival, dat van donderdag tot en met zondag plaatsvond, kwam afgelopen weekend ook al in het nieuws nadat een 18-jarige bezoeker op de camping was overleden. Zondag stond de Zwarte Cross uitgebreid stil bij deze gebeurtenis. Op de crossbaan maakten familie en vrienden een rouwronde voor de jongen uit het dorpje Vragender.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren