Laatste bergetappe Tour in de bioscoop

Door ANP, maandag 22 juli 2019 18:29, views: 7, bron: ANP

EINDHOVEN - De ontknoping van de Tour de France is aanstaande zaterdag live te zien in de bioscoop. Brancheorganisatie BOVAG vertoont in de Pathé-bioscoop in Eindhoven de twintigste etappe, de bergetappe van Albertville naar Val Thorens.

Wielerfans kunnen in de Eindhovense bioscoop - op een steenworp afstand van Steven Kruijswijks geboorteplaats Nuenen - vanaf 14.00 uur in twee zalen de voorlaatste etappe van de Ronde van Frankrijk aanschouwen. Met een voorlopig derde plaats in het algemeen klassement maakt de Brabander van Jumbo-Visma nog volop kans op de eindoverwinning.

BOVAG heeft een licentie verworven om de uitzending in de bioscoop mogelijk te maken en wil zo een grote schare liefhebbers de mogelijkheid bieden om gezamenlijk op groot scherm de apotheose van deze Tour te beleven. Fans kunnen op de website van Pathé een entreebewijs reserveren, inclusief drankje naar keuze. De totale capaciteit in de twee filmzalen is bijna 500 plaatsen.

De bergrit van zaterdag is de laatste mogelijkheid om het klassement op z'n kop te zetten. Na twee cols van de tweede en eerste categorie moet het peloton via de slotklim van de buitencategorie naar de finish in het bekende wintersportoord. De finish is tussen 17.00 en 18.00 uur, waarna ook duidelijk zal zijn wie de uiteindelijke winnaar van de Tour is. Zondag volgt alleen nog de traditionele sprint op de Champs Élysées.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren