logo songteksten.net

Tien vrouwen beschuldigen Keith Bakker van misbruik

(Novum) - Het aantal aangiften tegen Keith Bakker stapelt zich op. Inmiddels is tien keer aangifte gedaan tegen de verslavingsgoeroe, die vastzit op verdenking van seksueel misbruik van cliƫnten. Dat laat het Openbaar Ministerie in Amsterdam dinsdag weten. Tot nog toe werd gesproken over ten minste vier aangiften tegen Bakker.

De eerste dames stapten eind vorig jaar naar de politie, waarna een onderzoek werd gestart. Bakker meldde zich in april bij de Amsterdamse politie, de afkickgoeroe zit sindsdien vast. Zijn voorarrest werd onder meer verlengd omdat de rechtbank vreest dat de geboren Amerikaan de benen neemt.

Bakker ontkent de beschuldigingen van ontucht grotendeels. Inmiddels zou hij hebben toegegeven dat hij de grenzen heeft overschreden met een van de dames, met een andere vrouw zou hij een 'ongezonde emotionele relatie' hebben gehad.

Bakkers afkickkliniek in Amsterdam werd in februari failliet verklaard. Naar aanleiding van de beschuldigingen besloot de NCRV in december Bakkers programma Family Matters van de buis te halen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren