logo songteksten.net

Alom hulde voor Rutger Hauer op social media

DEN HAAG - Op sociale media is er alom hulde voor de op 75-jarige leeftijd overleden acteur Rutger Hauer. Zo heeft Barry Atsma zijn bewondering laten blijken. "Wat een acteur. Wat een carrière. Wat een bijzonder en eigenzinnig mens", schrijft Barry op Twitter.

Zanger Henk Westbroek tweet dat Hauer de enige Nederlandse filmacteur was die hem voor vrijwel elke film waarin hij speelde verleidde tot het kopen van een kaartje of tot filmhuur. "Een genot om aan het werk te zien. Dat hij in vrede rust."

Giel Beelen sloeg nog een flater bij zijn reactie op Twitter. "Fenomeen Rutger is niet meer. Dank voor spetters in het bijzonder. jeugdsentiment. En al de andere mooie kunstwerken waar je de wereld mooier mee hebt gemaakt. Rust in vrede", schreef Giel, terwijl hij een foto van Paul Verhoeven erbij zette. Even later verwijderde hij de tweet weer en zei hij sorry. "Excuus voor Mn vorige tweet. Iets van een zonnesteek. Super dom. Triest nieuws. Rutger Hauer een niet meer levende legende. Dank voor de mooie dingen waar jij de wereld mee verblijdde. Dat blijft bestaan. Rust in vrede en sterkte voor de nabestaanden."

Internationaal

Ook internationaal is er aandacht voor de Nederlandse held die het heeft gemaakt op Amerikaanse bodem. Regisseur Guillermo Del Toro noemt Hauer een "intense, diepzinnige, oprechte en charismatische acteur die waarheid, kracht en schoonheid in de films bracht".

KISS-voorman Gene Simmons, die samen met Hauer in Wanted: Dead or Alive speelde, zegt over Hauer dat hij "altijd een gentleman was, vriendelijk en betrokken."

Verder wordt de acteur-legende gememoreerd om zijn 'tears in the rain'-speech aan het einde van Blade Runner, de film waarin Hauer met Harrison Ford speelde.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren