logo songteksten.net

YoungKio dolblij met succes Billy Ray Cyrus en Lil Nas X

De Nederlandse producer YoungKio, die het nummer Old Town Road heeft geproduceerd, is door het dolle heen met het record dat het nummer in de Amerikaanse Billboard Hot 100 verbroken heeft. De track van rapper Lil Nas X en zanger Billy Ray Cyrus staat maar liefst zeventien weken op de eerste plek in de hitlijst en dat succes viert YoungKio op zijn sociale media.

"Ik kan gewoon niet geloven dat we een record hebben verbroken. 17 weken op nummer 1 en wellicht nog langer. Ik weet nog dat Lil Nas X en ik echt ons best moesten doen om Old Town Road op Soundcloud te krijgen in december en nu staan we hier. Het lijkt me duidelijk dat dit mijn grootste prestatie ooit is! Wat een legendarisch moment," schrijft YoungKio op Instagram.

De uit Purmerend afkomstige producer retweette ook een aantal berichten op zijn Twitterpagina, waaronder eentje van Billy Ray Cyrus. "Vanaf het moment dat ik met mijn bandje startte was ons doel om muziek te maken die over de hele wereld mensen zou raken."

Ook plaatste hij een bericht van Lil Nas X op zijn socials, die schrijft dat hij in oktober nog een artiest was die maar moeilijk aan de bak kon komen. "Ik woonde bij mijn zus, die op het punt stond me het huis uit te trappen, omdat ik alleen maar bezig was met mijn muziek te promoten en haar niet hielp in het huishouden. Dat was voor mij de motivatie om ervoor te gaan en ineens kwam ik deze country-trap beat tegen toen ik naar de juiste muziek zocht. Ik voelde meteen dat dit het was, dit nummer heeft letterlijk mijn leven veranderd. Ik ben ontzettend dankbaar en wil iedereen die hieraan heeft bijgedragen bedanken," aldus Lil Nas X.

Vorige week evenaarde Old Town Road het toenmalige record van zestien weken. In 2017 stond Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yanke en Justin Bieber, zo lang op de eerste plek. Ook Mariah Carey en Boyz II Men voerden in 1995/96 zestien weken de hitlijst aan met One Sweet Day.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren