logo songteksten.net

Lucas Hamming niet in blote bast op podium

Lucas Hamming staat woensdag als zijn grote held Roger Daltrey op het podium, maar hij wil The Who-zanger niet nadoen. "Imiteren heeft geen zin, daarvoor is The Who te uniek. Maar je kunt je wel door hun muziek laten inspireren", zegt Lucas in het AD.

Lucas, die zeker sinds zijn deelname aan The Passion vele harten sneller doet kloppen, is ook niet van plan à la Daltrey met ontblote borst op te treden. "Ik nam me twee maanden geleden voor flink te sporten om ook zo'n torso te kweken. Tot ik dacht: schei uit, dat komt wel een andere keer. Er moet ook gewoon gegeten worden."

De zanger, die naar eigen zeggen "niet tegen Daltrey op kan zingen", wil vooral een ode brengen aan de rockopera Tommy, het meesterwerk van The Who dat in 1969 in première ging in het Concertgebouw in Amsterdam. "Ik wil een aantal personages tot leven brengen. Uncle Ernie, gespeeld door Kees Boot, komt langs. En ook de Acid Queen is present, een rol van Amber Gooma. En mijn beste vriend, Jurriaan Bruinier, is cousin Kevin."

Lucas hoopt dat de bezoekers "net zo euforisch zijn als vijftig jaar terug". "Maar niet dat ze na afloop teleurgesteld zeggen: nou, het origineel is toch beter..."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren