YouTuber Jessie Maya winnaar eerste Pride Award

Door ANP, donderdag 1 augustus 2019 21:42, bron: ANP

YouTuber Jessie Maya en COC-voorlichter Krzysztof Dobrowolski-Onclin zijn de winnaars van de allereerste Pride Awards. De twee kregen de door Bas Kosters ontworpen prijs donderdagavond uit handen van minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) in VondelCS in Amsterdam.

Jessie Maya kreeg van het publiek de meeste stemmen en liet genomineerden Erwin Olaf, Margriet van der Linden, Merel van Dongen en Romana Vrede achter zich. Ze werd genomineerd voor de Pride Award vanwege de vlogs die ze maakte over de transitie van Jeroen naar Jessie, waarmee ze het onderwerp bespreekbaar maakt voor haar vele volgers.

Het publiek heeft, naast het stemmen op bekende Nederlanders, ook onbekende helden voorgedragen. De jury, bestaande uit presentator Cornald Maas, COC-voorzitter Astrid Oosenbrug en Amsterdam Pride-voorzitter Frits Huffnagel, koos uiteindelijk voor Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Dit omdat hij al twintig jaar vrijwillig de lhbti-voorlichtingen op scholen in Amsterdam coördineert en hierdoor symbool staat voor alle vrijwilligers die scholieren, vaak voor het eerst, kennis laten maken met dit onderwerp.

De prijzen werden door AVROTROS in het leven geroepen om meer aandacht aan de acceptatie van de lhbti-gemeenschap te geven door mensen die zich hiervoor hebben ingezet een podium te geven.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren