logo songteksten.net

Hugh Grant werkt mee aan onderzoek tegen krant

(Novum/AP) - Acteur Hugh Grant gaat getuigen in een onderzoek tegen News of the World. De acteur komt hiermee tegemoet aan een verzoek van de politie om een getuigenis. De Britse boulevardkrant ligt zwaar onder vuur nadat deze week naar buiten kwam dat de krant de voicemail van een vermist meisje zou hebben gehackt, nadat ze als vermist was opgegeven.

Het meisje, de 13-jarige Milly Dowler, verdween in 2002 en bleek later te zijn vermoord door de portier van een nachtclub. De afluisterpraktijken van News of the World zouden het politieonderzoek hebben belemmerd.

Het is al lange tijd bekend dat de krant telefoons van beroemdheden en politici heeft afgeluisterd. Hugh Grant gaf eerder meerdere keren aan dat hij vermoedt dat ook hij slachtoffer is geweest van News of the World.

De Britse premier David Cameron heeft naar aanleiding van de recente aantijging opdracht gegeven tot een onafhankelijk onderzoek naar de afluisterpraktijken van News of the World. Ondertussen trekken steeds meer bedrijven hun advertenties terug uit de krant.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren