Uitreiking Emmy Awards dit jaar zonder presentator

Door ANP, woensdag 7 augustus 2019 19:47, bron: ANP

De organisatie achter de Emmy Awards heeft besloten het voor de aankomende 71e awardshow over een andere boeg te gooien. Voor het eerst sinds 2003 wordt de uitreiking van de prestigieuze televisieprijzen niet aan elkaar gepraat door een presentator. Dat heeft de Amerikaanse zender Fox, die de show uitzendt, woensdag volgens Amerikaanse media bevestigd.

De geruchten dat de show dit jaar geen presentator heeft, gingen al langer. De prijzenregen vindt op 22 september plaats en gekeken naar de afgelopen jaren zou inmiddels al lang en breed bekend moeten zijn wie de show aan elkaar zal gaan praten.

Een precieze reden voor het ontbreken van een presentator, werd niet gegeven. Wel zou de beslissing om de aankleding van de awardshow te wijzigen te maken hebben met dalende kijkcijfers. Zo trok de uitzending vorig jaar, die gepresenteerd werd door komieken Michael Che en Colin Jost, 11 procent minder kijkers dan het jaar ervoor.

Daarnaast wordt er gefluisterd dat tijdens de Emmy Awards van dit jaar verschillende oude series die dit jaar een jubileum vieren in het zonnetje worden gezet. Zo was Seinfeld precies dertig jaar geleden op de buis en gingen Friends en ER 25 jaar geleden in première. De geruchten gaan dan ook dat er speciale reünie-optredens gaan plaatsvinden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren