Bear Grylls verslaat prins William en Kate in zeilwedstrijd

Door ANP, donderdag 8 augustus 2019 19:08, bron: ANP

De King's Cup Regatta bij het Isle of Wight, die werd georganiseerd door prins William en zijn vrouw Kate, is donderdag gewonnen door survivalexpert Bear Grylls. Hij wist prins William te verslaan in beide races. Kate werd gediskwalificeerd. Grylls mag dankzij zijn overwinning de King's Cup in ontvangst nemen, een beker die in 1920 op hetzelfde eiland voor het eerst werd uitgereikt door koning George V.

De zeilwedstrijd is dit jaar voor het eerst georganiseerd door William en Kate, ten behoeve van acht goede doelen. Ieder goede doel heeft een eigen boot, met daarop een bekendheid. Bear Grylls won de wedstrijd voor het goede doel Tusk, dat Afrikaanse dieren - vooral olifanten - in Afrika wil beschermen.

Aanvankelijk zou de race vrijdag plaatsvinden, maar de organisatie besloot het evenement een dag naar voren te halen vanwege verwacht slecht weer. De Britse meteorologische dienst heeft voor vrijdag code geel afgegeven voor het Isle of Wight. Nabij het eiland voor de Britse zuidkust worden zware regenval, onweersbuien en zware windstoten verwacht.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren