Korte film met Lisa Smit en Derek de Lint genomineerd in VS

Door ANP, maandag 12 augustus 2019 17:42, views: 28, bron: ANP

De korte horrorfilm Lili, met hoofdrollen van Lisa Smit en Derek de Lint, is genomineerd op het FilmQuest Festival in de Amerikaanse staat Utah. Smit is genomineerd als beste actrice, terwijl regisseur en scenarist Yfke van Berckelaer kans maakt op de Minerva Award, die bestemd is voor vrouwelijke filmmakers die met hun werk bijdragen aan de 'empowerment' van vrouwen binnen de genre-cinema.

Het FilmQuest Festival is het grootste onafhankelijke genre-festival in Utah, dat gespecialiseerd is in horror, sci-fi en fantasy films. De zesde editie vindt plaats van 6 tot en met 14 september in Provo in de Amerikaanse staat Utah. Lili wordt vertoond tijdens de slotavond. De prijsuitreiking vindt diezelfde avond plaats.

In Lili neemt de auditie van een jonge actrice (Lisa Smit) voor een oudere man (Derek de Lint) een onverwachte wending wanneer de ontspannen ontmoeting omslaat in een sluw kat-en muis-spel.

Het in een enkel shot gedraaide Lili ging eind juli in première op het Bucheon International Fantastic Film Festival in Zuid-Korea en gaat sindsdien de hele wereld over. Het is nog niet bekend wanneer Lili in Nederland te zien zal zijn.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren