logo songteksten.net

George Michael blij met einde News of the World

(Novum) - Veel Britse sterren zijn blij dat roddelkrant News of the World moet stoppen. "Speciaal voor mijn Engelse volgers, dit is een fantastische dag voor Groot-Brittanniƫ", twittert George Michael.

Eigenaar Rupert Murdoch trekt de stekker uit de 168-jaar oude krant vanwege het omvangrijke afluisterschandaal. De telefoons van beroemdheden, politici, een vermist meisje, familieleden van terreurslachtoffers en oorlogsveteranen werden afgeluisterd.

Bekende Britten zijn verbaasd over het aanblijven van Rebekah Brooks, toenmalig hoofdredacteur en nu uitgeefster bij moederbedrijf News International. "Brooks zal wel sappige informatie hebben over de Murdochs, of ze geweldige cadeaus hebben gegeven", twittert de 26-jarige Lily Allen.

Zanger George Michael haalt ook herinneringen op aan Brooks. "Ze vertelde me dat ze vrijwel nooit informatie van lezers krijgen over bekende mensen. Het is altijd de politie die naar de krant kwam."

Veel Britten geloven niet dat Brooks niets wist van de afluisterpraktijken van de krant. De laatste editie van News of the World verschijnt zondag. Ongeveer tweehonderd mensen moeten op zoek naar een nieuwe baan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren