Zangduo Suzan & Freek brengt debuutalbum uit

Door ANP, vrijdag 23 augustus 2019 07:24, views: 27, bron: ANP

Na het succes van hun nummer 1-hit Als het Avond is, brengt het zangduo Suzan & Freek zijn eerste album uit. Vrijdag 27 september lanceert het koppel uit de Achterhoek, dat in het echt ook een stelletje is, het album Gedeeld door Ons. Op het album staan tien zelfgeschreven nummers, waaronder de tweede single Blauwe Dag.

Het album is qua stijl wel heel anders dan hun eerste single. "Wie ons alleen kent van Als het Avond is, zal verrast zijn. Wie ons al langer volgt, weet van hoeveel stijlen we houden en hoe we daar altijd een eigen draai aan geven", zegt Suzan tegen AD.

Als het Avond is heeft maar liefst 29 weken in de Top 40 gestaan. Op YouTube heeft het nummer meer dan 16 miljoen views. "Dat maandenlange succes heeft ons de tijd gegeven om heel weloverwogen aan onze nieuwe muziek te werken", liet Suzan weten. "Er hoefde niet meteen een nieuwe single te komen, we hadden de rust om samen met Arno Krabman, onze producer, een zo divers mogelijk album te maken. Uit die rust kwam ook de keus om op ons debuut geen enkele cover te zetten."

Vorig jaar hadden de twee zangers allebei nog een baan naast het zingen. "We beseffen dagelijks hoe bijzonder het is dat we in deze positie terecht zijn gekomen", zegt Freek.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren