Cast Anastasia voelt druk succes The Lion King niet

Door ANP, vrijdag 23 augustus 2019 08:03, views: 16, bron: ANP

Voor The Lion King viel vorige maand na drie succesvolle jaren het doek in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De Disney-musical wordt opgevolgd door Anastasia, die vanaf 5 september te zien is. Dat de acteurs een hit op moeten volgen, ervaren ze zelf in ieder geval niet als stressvol.

"Ik ben er eigenlijk niet zo heel erg mee bezig", zegt Tessa Sunniva van Tol, die de hoofdrol van Anya vertolkt, tegen BuzzE. "Ik heb heel af en toe wel een besefmomentje, want je gaat natuurlijk wel zó’n musical opvolgen die zoveel succes heeft gehad. Maar dat kun je het beste gewoon loslaten."

Ook Ad Knippels (Vlad) voelt de druk niet echt. "Ik heb er eigenlijk totaal geen last van. Je maakt elke productie helemaal opnieuw en dat staat voor mij los van wat er al is geweest. Ik ben er in mijn hoofd niet mee bezig dat we na The Lion King zitten en daar overheen zouden moeten." Collega Ellen Evers (Lily) is het hier roerend mee eens. "Nee joh, ik heb Miss Saigon hier ook al gedaan. The Lion King was ooit weer een opvolger daarvan."

Tegenovergestelde

Wel lijken The Lion King en Anastasia volgens Tessa weinig op elkaar. "Het is zelfs bijna het tegenovergestelde. De muziek is heel anders, het verhaal, de stijl. Daarom moet je het ook los van elkaar zien. Je kunt het niet met elkaar vergelijken."

Of Anastasia, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1997, het succes van The Lion King gaat evenaren durft Tessa niet te zeggen. "Dat weet je natuurlijk nooit", zegt de actrice. "Kijk, ik ben opgegroeid met de tekenfilm en ken het verhaal. Maar ik ben er ook achter gekomen dat veel mensen haar helemaal niet kennen."

Grandeur

Volgens Ellen is dat niet zo’n probleem. Niet alleen de grandeur van de uit Broadway overgenomen decors en kostuums zijn een trekpleister, ook de muziek is erg goed. "De arrangementen en koorpartijen zijn heel mooi. Bij elk nummer dat je hoort en van tevoren misschien niet kende, haak je meteen aan. Echt kippenvel."

Ook Ad is enthousiast over de muziek van Anastasia, die eerder te zien was op Broadway. "Er zit een soort melancholie en verlangen in. Het is echt waanzinnig", jubelt de acteur. "Wat daarnaast heel leuk is, is dat de eerste helft zich afspeelt in Sint-Petersburg in Rusland en na de pauze zijn we in Parijs. Weer een totaal andere wereld."

Tsarendochter

Anastasia vertelt het verhaal van de laatste Russische tsarendochter Anya Romanov, die de moord op de tsaar en zijn gezin overleeft. Ze groeit op als wees en gaat op zoek naar haar familiegeschiedenis. Op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet-officier Gleb (gespeeld door René van Kooten) vlucht Anya naar Parijs en valt ze voor Dmitry (een rol van Milan van Waardenburg).

De productie, geproduceerd door Stage Entertainment, is vanaf 5 september te zien in Scheveningen. De première volgt op 22 september.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren