Olivier Richters was niet altijd blij met zijn lengte

Door ANP, zaterdag 24 augustus 2019 09:34, views: 26, bron: ANP

Olivier 'The Dutch Giant' Richters was lang niet altijd even blij met zijn lengte. De acteur en bodybuilder - 2 meter 18 lang, met een gewicht van 151 kilo - was op zijn veertiende al twee meter en twee koppen groter dan zijn klasgenoten. Zijn lengte en gewicht waren echter niet in verhouding, zo zegt hij in De Telegraaf.

"Ik was onzeker, zat niet lekker in mijn vel en ik wilde dat mijn gewicht en lengte bij elkaar pasten", vertelt de 29-jarige acteur, van wie eerder deze maand bekend werd dat hij meespeelt in Marvel-film Black Widow. "Ik moest meer eten en krachttraining doen om 'groter' te worden."

Inmiddels voelt Olivier zich goed. "Als ik in de spiegel kijk, ben ik heel tevreden." Daarbij komt: hij is gezond. "Vroeger is onderzocht of ik het syndroom van Marfan heb, een genetische afwijking waarbij het lichaam bindweefsel niet goed aanmaakt, de ledematen groter zijn dan normaal en de aorta is verwijd. Het gen draag ik wel, maar het is niet actief. Volgens de artsen heb ik natuurlijke reuzengroei. Mijn vader en broer zijn ook twee meter, dus het zit in de familie."

Als acteur gaat het Olivier voor de wind. In Black Widow speelt hij naast hoofdrolspeelster Scarlett Johansson, en hij heeft rollen in de nieuwe Kingsman-film The Great Game en ridderserie Knight's End te pakken. "Ik ben trots op wat ik heb bereikt: van slungelige tiener tot een zelfverzekerd iemand die zijn lengte op een positieve en leuke manier inzet."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren