logo songteksten.net

Constanza in hoger beroep in kluiskraakzaak

(Novum) - Constanza Breukhoven gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag. Die bepaalde vrijdagmiddag dat zij schuldig is aan het kraken van de kluis van haar vader Hans. Volgens Constanza is de straf veel te hoog en heeft zij niets gedaan.

"Iedere straf is te hoog en te veel voor mij", reageert ze vrijdag in SBS Shownieuws. "Ik was alleen vergeten het alarm aan te doen. Ik doe dat niet expres en dat heb ik nooit gedaan", legt ze uit. Constanza werd veroordeeld tot 38 dagen cel en een werkstraf van 240 uur. Toch hoeft ze niet de gevangenis in, omdat ze de opgelegde straf al uit zat in voorarrest.

Ook moet ze een bedrag van 61 duizend euro aan schade vergoeden. "Ik heb dat geld niet liggen. Hoe dat afloopt moet in hoger beroep worden uitgesproken." Volgens de rechter zou Constanza onvoldoende respect voor Hans hebben gehad maar daar is ze het niet mee eens. "Dat vind ik nergens op slaan. Ik hou nog van hem."

Constanza, die de uitspraak vanaf haar vakantieadres hoorde, heeft geen idee waar de gestolen spullen zijn gebleven. De kluis van Hans Breukhoven werd rond de kerst leeggehaald. Er verdwenen onder meer 25 horloges, contant geld, aandelen en andere waardepapieren die samen zo'n 2,5 miljoen euro waard waren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren