logo songteksten.net

Milieu-initiatief DiCaprio doneert 5 miljoen voor Amazonegebied

Earth Alliance, een initiatief dat in juli dat door Leonardo DiCaprio, Laurene Powell Jobs en Brian Sheth is opgezet, heeft 5 miljoen dollar toegezegd om het Amazone regenwoud te beschermen en behouden na de hevige branden die er al weken woeden. DiCaprio re-postte een boodschap van de organisatie op zijn Instagram-account, waar dit werd bekend gemaakt.

"Nadat zondag het noodfonds ten behoeve van het Amazone woud is opgericht, werkt Earth Alliance samen met lokale partners en verschillende gemeenschappen om hen te steunen in het beschermen van leefgebieden aldaar. Het fonds doneert geld aan 5 verschillende organisaties in het gebied. Earth Alliance zet zich in om de natuur te beschermen. Wij zijn zeer bezorgd over de gaande crisis in de Amazone, waar onderstreept wordt hoe belangrijk de delicate balans tussen het klimaat, biodiversiteit en de gezondheid van inheemse volkeren is," luidt de boodschap.

Leonardo maakt zich al jaren hard voor het milieu en gebruikt zijn vaak bekendheid om mensen alert te maken op de veranderingen in het klimaat.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren