Slachtofferhulp voor kijkers Opsporing Verzocht

Door ANP, dinsdag 27 augustus 2019 18:03, views: 11, bron: ANP

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht gaat samenwerken met Slachtofferhulp. Volgens presentator en eindredacteur Anniko van Santen is dit belangrijk omdat de heftige beelden die in het tv-programma voorbijkomen bij kijkers het nodige teweegbrengen, vooral wanneer zij een vergelijkbaar misdrijf hebben meegemaakt.

"Iedereen weet dat we dit doen met een doel: tips binnenhalen die de Nationale Politie en Justitie helpen bij het oplossen van die ellende. Toch leefde al langer bij ons de zorg om die emotionele impact, net als bij onze partners van politie en OM. Wij missen echter de expertise om dat professioneel te begeleiden. Ik ben heel blij dat Slachtofferhulp Nederland die rol op zich wil nemen", aldus Van Santen.

Opsporing Verzocht verwijst vanaf dinsdag op televisie en online regelmatig naar de dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland. Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland kunnen kijkers emotionele en praktische hulp bieden. Daarnaast worden mensen die meewerken aan een reconstructie geattendeerd op de diensten van de organisatie.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren