logo songteksten.net

Eddy Zoëy vindt RTL Boulevard een droomklus

Eddy Zoëy keert na enige jaren in de luwte terug in de volle schijnwerpers. Hij is tot zijn eigen verrassing het nieuwe gezicht van RTL Boulevard. "Ik heb eerlijk gezegd nooit kunnen denken dat ik hier terecht zou komen", zei hij lachend op de najaarspresentatie van RTL voor de camera van het ANP.

"Ik kreeg ineens redelijk out of the blue een telefoontje of ik er niet eens over na wilde denken. Nou, dat duurde niet heel lang", aldus Eddy. Volgens hem is Boulevard "een instituut" én belangrijker nog: het is live. "Ik heb nog nooit live televisie gemaakt. Dus het is spannend en ik moet het nog maar gaan doen. Ik heb geen idee, misschien kan ik het helemaal niet."

Wel wordt het nog even inlezen in de 'sleaze en dirt' van de entertainmentjournalistiek. "Ik heb al veel gezichten voorbij zien komen waarvan ik denk: weet ik veel?! Maar er is mij gezegd vanuit de redactie uit dat dat niet erg is. Het kan ook een kracht zijn, dat ik niet alles weet. Ik heb er ontzettend veel zin in. Het is een droompresentatieklus. Het is niet zo dat ik van de duikplank hoef te springen. Het is live, het is in een hoog tempo. Ik heb er zin in."

Of dit de opmaat is voor meer Eddy Zoëy bij RTL, is nog niet duidelijk. "Je weet het nooit. Het is televisie. Er zit geen doelstelling achter. Ik ben ervoor gevraagd, dat vind ik een eer. Maar het is niet zo dat ik de laatste jaren bezig ben geweest met er moet meer tv in mijn leven komen. Ik had eigenlijk van mijn kant juist het idee dat ik heel veel andere dingen wilde doen: muziek, kunst, produceren, noem maar op. Maar het jeukt wel, echt wel."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren