logo songteksten.net

Tineke de Nooij gaat niet zeuren over gezondheid

Tineke de Nooij heeft niets te klagen over haar gezondheid. Het gaat namelijk hartstikke goed met haar. "Er zijn wel wat dingen, ik loop met een stok, maar daar moet je niet te veel over zeuren", zegt de 78-jarige Tineke in De Telegraaf.

"Mensen die steeds klagen: mijn hart, mijn weet ik veel. Daar houd ik niet zo van", gaat Tineke verder. "Gewoon lekker doorgaan en dingen doen. Het heeft ook voordelen. Mijn boodschappen worden nu netjes in de auto gezet."

Tineke verloor vorig jaar haar man Peter. Zijn dood hakte er flink in. "Veel meer nog dan ik had kunnen denken. Je kunt ook zeggen: aan zijn lijden van ruim dertien jaar is een einde gekomen. Dat is ook wel zo, maar je moet toch door dat hele rouwproces heen", aldus de radiomaakster. "Maar gelukkig zijn er vrienden die leuke dingen met me doen. Lekker weg af en toe, en mijn werk natuurlijk. Dat heb ik teruggebracht van vijf dagen in de week naar twee. De eerste weken had ik geen idee wat ik met die extra vrije tijd aan moest, maar nu vraag ik me af hoe ik het vroeger allemaal gedaan heb."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren