logo songteksten.net

Beau moet late avond RTL redden met nieuwe talkshow

Met groot afbreukrisico zet RTL vanaf maandag de gevierde Beau van Erven Dorens in, in een poging weer een succes te maken van het tijdslot op de late avond. Hij is met zijn talkshow Beau de officiƫle opvolger van RTL Late Night, waar in maart de stekker uit werd getrokken vanwege teleurstellende kijkcijfers.

Hoewel Beau vele flops achter zijn naam heeft staan, werd hij recent vooral bejubeld. Hij won vorig jaar onder meer de Gouden Televizier-Ring met Five Days Inside, werd uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar en pakte ook nog de Televizier-Ster mee.

Dat was precies wat Beau zelf aanhaalde op de najaarspresentatie van RTL afgelopen donderdag. "Ik heb verschrikkelijke dingen meegemaakt. Maar de laatste tijd was er best wel wat succes. Dus waarom gaan we dit dan doen? Ik denk dat het gewoon weer een mooi avontuur is."

Doodsbang

RTL pakt het wel anders aan vergeleken met de vorige talkshows. Beau heeft een meer Amerikaanse uitstraling zonder tafel. "Er hangt veel van af, er staat veel druk op. We kijken wel hoe het uitpakt", aldus Beau ogenschijnlijk koel. Maar de presentator is wel degelijk gespannen: "Ik verheug me erop, maar ben er tegelijkertijd doodsbang voor."

Beau maakte eerder met succes de talkshow RTL Summer Night en werd door die klus al gezien als ideale vervanger voor Humberto Tan toen hij gedwongen moest stoppen met Late Night. RTL koos echter voor Twan Huys, die de dalende kijkcijfers moest opkrikken.

RTL is niet de enige zender die terugkeert met een talkshow. Op NPO 1 is De wereld draait door er weer na een afwezigheid van vijf maanden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren