logo songteksten.net

Hélène Hendriks relaxed naar Voetballer van het jaar gala

Hélène Hendriks blijft naar eigen zeggen relaxed als ze maandag samen met Jandino Asporaat het Telegraaf Voetballer van het jaar gala presenteert. De awardshow wordt voor het eerst uitgezonden door Veronica, aansluitend op Veronica Inside.

Hendriks maakte onlangs voor het eerst kennis met Jandino Asporaat, met wie ze voor het eerst een presentatieduo vormt. "Een opvallende combinatie", noemt de sportpresentatrice het zelf. "Maar ik vind de beweegredenen wel logisch. De producent wil er een gezellige show van maken en haalt er een komiek bij. Als ik grappen ga vertellen, lacht er nooit iemand."

Hélène Hendriks bereidt zich grondig voor op de tv-show, maar zenuwachtig is ze niet. "De winnaars zijn bekend en wij gaan de prijzen aan elkaar praten aan de hand van een strak script. Ik voel me bovendien thuis tussen de voetballers. Ik sta er vrij relaxed in."

Dresscode

Ook over de voorgeschreven dresscode maakt de sportverslaggeefster zich niet druk. "Ik doe wel vaker gala’s en ik vind het juist wel leuk iets moois aan te trekken. Bovendien ziet iedereen er op een gala-avond piekfijn uit, dus ik zal me in deze sfeer niet overdressed voelen. De volgende dag sta ik trouwens weer met laarzen en mijn rugzak in de klei, langs de zijlijn van het voetbalveld."

Matthijs de Ligt ontvangt tijdens het gala de Gouden Schoen. Luuk de Jong gaat met de Zilveren Schoen naar huis. De Bronzen Schoen gaat naar Dušan Tadi?. Frenkie de Jong mag de award voor Talent van het jaar in ontvangst nemen en Björn Kuipers wordt onderscheiden met de Scheidsrechter van het jaar-award. Maandagavond wordt bekend welke voetballer wordt onderscheiden met de oeuvreprijs.

Fox

Hendriks maakte vorig jaar de overstap van FOX Sports naar Talpa. Voor Talpa-zender Veronica presenteert ze Champions League-wedstrijden. Tussendoor is ze nog met regelmaat te zien bij FOX, rond de Eredivisie-wedstrijden. "Bij FOX zal ik komend seizoen wel iets minderen, ik beperk het tot ongeveer een keer per week. We hebben een ongelooflijk leuk jaar achter de rug, met mooie resultaten voor de Nederlandse ploegen, maar het was ook een loodzwaar jaar. Ik doe Champions League voor het eerst. En het was te gek, maar ook flink aanpoten."

Tijd voor amusements- of realityprogramma’s heeft Hélène dan ook niet. "Als ik word gevraagd voor dansprogramma’s of een reis voor Waar is De Mol?, dan blijkt vaak dat ik tijdens de opnameperiode gewoon moet werken. Vaak vallen de opnames middenin de voetbalcompetitie. Ik weet bovendien niet of ik aan andere tv-programma’s mee zou moeten doen, ik ben best selectief daarin. Waarom? Dan mis ik immers het voetbal."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren