logo songteksten.net

Ricky Martin schudt bon-bon nog steeds als de beste

(Novum) - Het is alweer vijf jaar geleden dat Ricky Martin Nederland opwarmde met zijn Latijns-Amerikaanse temperament. Hij trakteerde een niet helemaal uitverkochte Heineken Music Hall zondag op een show die het door een gebrek aan briljante choreografieën en uitzinnige speciale effecten vooral moest hebben van enthousiasme, passie en plezier. Daarvoor ben je bij Ricky aan het goede adres.

Het is al meer dan vijftien jaar geleden dat de latino wereldwijd doorbrak met zijn hit Maria en dat is duidelijk te merken aan zijn fans. In het publiek was geen tienermeisje meer te bekennen. Voornamelijk dertigplussers en mensen met Latijns-Amerikaanse roots gingen tijdens de MAS (Musica + Alma + Sexo) Tour uit hun dak.

Het concert duurde met anderhalf uur relatief kort, waardoor Ricky er geen gras over liet groeien. Hij zweepte de toeschouwers bij zijn entree direct op en beloofde dat 'Puerto Rico en Amsterdam deze avond één worden'. Toen de zanger tijdens het tweede nummer zijn jack opentrok en zijn nog altijd goedgevormde lijf laat zien, was het publiek niet meer te houden.

Vervolgens trok Ricky een blik van zijn eigen klassiekers open. Onder meer Livin' La Vida Loca, She Bangs en Loaded kwamen voorbij, waarna een aantal minder bekende Spaanstalige nummers van de zanger volgde. Opvallend genoeg wisten vooral deze onbekendere nummers het publiek op de stoelen te krijgen.

Ricky Martin kwam begin vorig jaar uit de kast. Nu hij zijn homoseksualiteit niet meer verbergt wil hij duidelijk een lans breken voor wie nog in de kast zit. De zanger bevrijdde zich in de openingsvideo van het concert symbolisch van kettingen en sprak tijdens het eerste nummer de zaal toe met de woorden: 'Wees niet bang Amsterdam, wees jezelf.'

Tijdens een kledingwissel van de zanger, halverwege het concert, werd een video vertoond waarin verf in alle kleuren van de regenboog over hem heen wordt gegooid. Het is duidelijk: Ricky is 'out and proud'.

De zanger eindigde het concert met het delen van het doel dat hij voor zichzelf heeft gesteld: iedere keer dat hij een podium betreedt zal hij iets proberen te zeggen wat de wereld beter maakt en opkomen voor gelijke rechten voor iedereen. Gelijke rechten voor iedereen moeten in elk land gelden. "Liefde, vrede en begrip", roept de zanger.

Ricky voedt als alleenstaande vader twee zoons op. Sinds de komst van zijn tweeling is hij echter allesbehalve een brave vader geworden. Hij kan zijn bon-bon nog altijd schudden als de beste. Het lijkt er dan ook op dat Ricky sinds zijn coming-out eindelijk echt comfortabel in zijn latinovel zit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren