logo songteksten.net

Commotie om 'te donkere' coverfoto Jennifer Aniston

Het Amerikaanse tijdschrift InStyle heeft deze maand niemand minder dan Jennifer Aniston op de cover, maar de foto die gebruikt is doet volgens fans in de verste verte niet aan Jennifer denken. Volgens hen is haar huidskleur veel te donker gemaakt en lijkt ze meer op een wassen beeld dan zichzelf. Dit meldt de Los Angeles Times.

Op Instagram regent het klachten onder de betreffende foto. "Toen er gevraagd werd om Aziatische representatie in de media, was dit niet wat ermee bedoeld werd," schrijft een volger. Anderen vinden haar lijken op 'blackface'. "Ik wist niet dat Jennifer een vrouw van kleur was," luidt een ander commentaar.

"Jen is een icoon en zeer geliefd bij velen. Ze heeft deze heftige airbrushing helemaal niet nodig, laat staan dat ze 10 tinter donkerder gemaakt moet worden. Waarschijnlijk denken bladenmakers als jullie dat wij dat niet zien?" zegt een andere volger. "Wat jullie met haar hebben gedaan is ronduit beledigend voor Jennifer."

Weer een andere volger verwees naar de Friends-aflevering waarin Ross Geller naar een spraytansalon gaat en verkeerd aftelt voordat het bruiningsmiddel uit de machine komt. Hierdoor wordt de voorkant van zijn lijf donkerbruin en blijft de achterkant wit.

Het blad zelf heeft nog niet gereageerd op de ontstane commotie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren