Avicii-tribuut binnen dertig minuten uitverkocht

Door ANP, donderdag 5 september 2019 20:19, bron: ANP

De 55.000 kaartjes voor het concert ter nagedachtenis van Avicii vlogen donderdag over de toonbank. Het eerbetoon, dat op 5 december plaatsvindt in de Friends Arena in Stockholm, was binnen dertig minuten uitverkocht.

"Het is overweldigend en maar moeilijk te beseffen", laat Avicii's vader in een reactie weten aan Billboard. "Ik ben zo dankbaar dat er zoveel mensen zijn die deze speciale avond met ons willen doorbrengen."

Tijdens de show beklimmen vrienden van de vorig jaar overleden dj en artiesten met wie Avicii samenwerkte het podium. Zo komen David Guetta, Kygo en de Nederlandse dj's Laidback Luke en Nicky Romero plaatjes draaien. Daarnaast treden zangers als Aloe Blacc, Adam Lambert en Alex Ebert op met een band.

Avicii, die eigenlijk Tim Bergling heette, maakte vorig jaar april op 28-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Alle opbrengsten van het concert gaan naar de Tim Bergling Foundation, de stichting die zijn ouders oprichtten voor jongeren die kampen met psychische problemen en suïcidale gedachten.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten