Lange Frans en Baas B zijn voorzichtig over een comeback

Door ANP, donderdag 5 september 2019 23:52, bron: ANP

Na een jarenlange ruzie stonden Lange Frans en Baas B donderdagavond eindelijk weer samen op één podium. De rappers brachten in de RTL 4-talkshow Beau een nieuwe versie van hun hit Het land van ten gehore, maar durven het nog niet te hebben over een comeback.

"We zijn in ieder geval herenigd, maar we willen niet te hoog van de toren blazen. Het belangrijkste is dat we hier gewoon zitten", zei Frans. De ruzies, die volgden op het vertrek van Baas B in 2009, zijn inmiddels uitgepraat. Bart Zeilstra, hoe Baas B eigenlijk heet, kapte er destijds mee vanwege een burn-out. Dit tot groot onbegrip van Frans. "Ik was door het succes mezelf kwijtgeraakt dus heb ik de beslissing genomen om afstand te nemen."

Frans was door het plotse vertrek van zijn partner erg boos en ook zijn ex bemoeide zich met de ruzie. Zij ging verhaal halen bij Bart, waarna een pistool werd aangetroffen in haar auto. "Ik wil nogmaals benadrukken dat dat pistool er niet was voor die situatie", zegt Frans nu. Die periode laten de mannen dan ook achter zich. "We zijn veel meer aan het praten." Bart, die de afgelopen jaren als psycholoog werkte, beaamt dat. "We zijn tien jaar wijzer en ietsje grijzer."

Hoewel het te vroeg is om al te spreken van een comeback, is er donderdag al wel een eerste concert aangekondigd. Lange Frans en Baas B staan op 13 oktober met een liveband in Q-Factory in Amsterdam.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren