Roger Waters koos Ziggo Dome voor opnames concertfilm

Door ANP, maandag 16 september 2019 07:51, bron: ANP

Roger Waters heeft het grootste deel van zijn concertfilm Us + Them opgenomen tijdens zijn concerten die hij in juni vorig jaar in de Ziggo Dome gaf. In het AD legt de Pink Floyd-oprichter uit waarom hij van al zijn optredens tijdens zijn wereldtournee uitgerekend Amsterdam uitkoos voor de opnames van de film.

"Omdat jullie enthousiaster zijn dan concertgangers in bijvoorbeeld België en Nieuw-Zeeland, maar weer niet zo wild als in Zuid-Amerika. Maar eigenlijk kwam het ons qua schema het beste uit om in Amsterdam te draaien." Toch zijn niet alle close-ups van het publiek in Amsterdam gemaakt. "De hele tour heeft een medewerkster van mij tussen het publiek gefilmd. Daarom ogen veel bezoekers niet als echte Nederlanders. Maar de rest is allemaal in Amsterdam opgenomen."

Roger Waters gaf vorig jaar juni vier concerten in de Ziggo Dome. Us + Them was de eerste Europese tournee van Waters sinds The Wall Live. Tijdens het concert brengt hij hoogtepunten uit zijn oeuvre ten gehore. Hij zingt onder meer nummers uit de bekendste albums van Pink Floyd, zoals Wish you were here, The Wall, Animals en Dark Side of the Moon.

De concertfilm Roger Waters Us + Them ging op het Filmfestival van Venetië in première en draait uitsluitend op 2 en 6 oktober in de bioscopen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren