Componisten musical Anastasia komen naar première in Scheveningen

Door ANP, maandag 16 september 2019 18:34, bron: ANP

Stephen Flaherty en Lynn Ahrens, het duo dat samen de muziek en teksten voor de musicalhit Anastasia maakte, is zondag aanwezig bij de première van de Nederlandse versie in het Circustheater in Scheveningen. Dat heeft producent Stage Entertainment Nederland maandag gemeld.

Het tweetal won een groot aantal prijzen, waaronder Tony’s en Drama Desk Awards. Ze schreven naast de muziek voor de musical Anastasia ook de muziek voor de succesvolle animatiefilm uit de jaren negentig. Hiervoor kregen zij twee Golden Globes en twee Oscar-nominaties.

De musical vertelt het mysterieuze levensverhaal van Anastasia Romanov, de jongste dochter van de laatste Russische tsaar. De hoofdrol van 'Anya' wordt vertolkt door Tessa Sunniva van Tol, die in Nederland eerder de hoofdrollen speelde in The Little Mermaid en Tarzan. Andere grote rollen zijn er voor musicaliconen René van Kooten (als de kwade Raspoetin), Gerrie van der Klei en Ellen Evers. De musical is te zien in het Circustheater, waar de afgelopen drie jaar de nieuwe podiumversie van The Lion King alle records brak.

Anastasia was eerder een groot succes op Broadway en in Spanje en Duitsland.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren