Rob de Nijs stopt met optreden

Door ANP, dinsdag 17 september 2019 06:55, views: 365, bron: ANP

Rob de Nijs maakt bekend dat hij stopt met optreden. Dat zegt hij dinsdag in De Telegraaf. De zanger heeft de ziekte van Parkinson en heeft daarom besloten te stoppen. "Het is natuurlijk dramatisch nieuws, maar we zijn er niet door platgewalst", vertelt Rob. "Eerst wel, nu weer overeind gekrabbeld en het gaat weer, dat moet ook wel."

Het nieuws sloeg natuurlijk in als een bom, ook bij zijn zevenjarige zoontje Julius. "We hebben uitgelegd dat papa trilt en dat hij ziek is. Dat hij daardoor weleens kan vallen en dat hij dus een beetje moet uitkijken. Sindsdien waarschuwt hij me de hele tijd voor alles. Het is ontroerend en aandoenlijk", aldus Rob de Nijs (76).

De zanger heeft het einde van zijn carrière al helemaal uitgestippeld. "Ik wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. Ik maak mijn huidige tour gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour langs alle provincies en een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon."

Rob wil, ondanks zijn ziekte, dus niet dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. "Mijn stem houdt zich fantastisch, ik zou nog jaren door kunnen. Maar door dit... houdt het op. En dat is een streep door de rekening. Ik wil het publiek wel de Rob de Nijs geven die ze gewend zijn. Niet een beverig mannetje dat... nou ja, maak de zin maar af. Daarom denk ik: nog een jaar."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten