logo songteksten.net

Springsteen schreef Glory Days over jeugdvriend

(Novum) - Na 37 jaar is eindelijk bekend over wie Glory Days van Bruce Springsteen gaat. The Boss schreef het nummer over een pitcher, gebaseerd op zijn jeugdvriend Joe DePugh. In het begin van het lied beschrijft Springsteen een ontmoeting die hij had met de vriend had in een bar.

DePugh en The Boss groeiden samen op in New Jersey en waren behalve vrienden ook teamgenoten bij het honkbal. Over de prestaties van de zanger is niet veel bekend, maar zijn maatje was een talentvolle werper, weet de Amerikaanse krant The New York Times.

Jarenlang wist ook DePugh zelf niet dat het nummer over hem ging. Op een reünie van het honkbalteam ontdekte hij pas dat hij de inspiratiebron van Springsteen was. Niet van The Boss zelf, want die was niet aanwezig bij het feest. Een ander teamgenootje had het bij een eerdere gelegenheid van Springsteen gehoord.

De twee jeugdvrienden ontmoetten elkaar uiteindelijk weer in 2005. Springsteen vertelde de werper dat hij nog steeds van hem hield als een goede vriend. DePugh stond met zijn mond vol tanden en The Boss vertrok.

"Dus ik trek die deur open en roep hem na: Bruce, ik houd ook van jou en ik ben trots op je. Hij zwaaide en liep door."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren