AVROTROS: Dankzij Daniël Dekker telt Nederland weer mee

Door ANP, donderdag 19 september 2019 12:07, bron: ANP

Dankzij Daniël telt Nederland de afgelopen jaren weer mee in het Eurovisiesongfestival. Dat stelde algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS donderdag in reactie op het nieuws dat Dekker na tien jaar stopt als 'Mr Songfestival'. "Het is voor een belangrijk deel zijn verdienste dat Nederland het Songfestival weer op waarde ging schatten én heeft omarmd."

AVROTROS gaat hard op zoek naar een nieuw lid voor de selectiecommissie voor de Nederlandse bijdrage aan het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse kandidaat voor het liedjesfestijn van 2020 is nog niet gekozen. Het nieuwe lid van de selectiecommissie bepaalt dus mede wie er in mei in Rotterdam voor Nederland meedoet aan het evenement.

De omroep zoekt vooral iemand met muziekkennis. Dekker meldde donderdag na tien jaar zijn afscheid van de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Nederland. De TROS-coryfee was sinds 2009 betrokken bij de Nederlandse selectiecommissie en gold als een van de grote mensen achter de schermen van de Nederlandse organisatie. Ook verzorgde Dekker een aantal jaar het commentaar tijdens de uitzendingen van het liedjesfestijn.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren