logo songteksten.net

Stalker Carice komt niet opdagen in rechtbank

(Novum) - De zaak tegen de vermeende stalker van Carice van Houten is wederom aangehouden. De 42-jarige Johannes K. kwam dinsdag niet opdagen in de Amsterdamse rechtbank, waarna besloten werd de zaak niet te behandelen. Een nieuwe datum is nog niet bepaald.

Waarom K. niet bij de inhoudelijke behandeling van zijn zaak aanwezig was, is een raadsel. Ook zijn advocaat had geen flauw idee waar de man bleef. Wat hem betreft kon de zaak inhoudelijk worden behandeld, maar de officier van justitie dacht daar anders over. Zij zei de behoefte te hebben K. te zien, om een 'inschatting te kunnen maken van zijn geestesgesteldheid'.

De rechters, die niet betrokken waren bij eerdere pro-formazittingen, besloten de zaak vervolgens voor onbepaalde tijd aan te houden. Zij stelden dat 'een persoonlijke indruk van de verdachte van betekenis kan zijn bij belissingen die later worden genomen'.

De 42-jarige man uit Groningen moet tijdens de volgende zitting, die binnen negentig dagen moet plaatsvinden, wel verschijnen. Komt K. weer niet opdagen, dan wordt hij door agenten naar de rechtbank gebracht.

K., die in april ontoerekeningsvatbaar werd verklaard, zou Van Houten vorig jaar maandenlang hebben lastiggevallen. Hij stopte voorwerpen als condooms, tandpasta en stroopwafels door de brievenbus van de actrice. K. was ervan overtuigd dat hij en Van Houten bij elkaar hoorden en regelde zelfs een huwelijk. Daarnaast viel K. de actrice lastig via Twitter en e-mail.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren