Liz Snoijnk na twee jaar weer terug op podium

Door ANP, vrijdag 20 september 2019 08:31, bron: ANP

Actrice Liz Snoijink is na twee jaar weer in het theater te zien. Zij is de tweede vertolkster van de rol van de keizerin-moeder in de musical Anastasia. Snoyink deelt de rol met Gerrie van der Klei, maakte Stage Entertainment vrijdag bekend.

Snoijink speelde bijna tien jaar geleden voor het laatst in een grote musical; zij had toen een rol in La Cage aux Folles. Anastasia, dat zondag in première gaat in het Circustheater in Scheveningen, vertelt het mysterieuze levensverhaal van Anastasia Romanov, de jongste dochter van de laatste Russische tsaar.

De hoofdrol van 'Anya' wordt vertolkt door Tessa Sunniva van Tol, die in Nederland eerder de hoofdrollen speelde in The Little Mermaid en Tarzan. Andere grote rollen zijn er voor musicaliconen René van Kooten (als de kwade Raspoetin) en Ellen Evers. De musical is te zien in het Circustheater, waar de afgelopen drie jaar de nieuwe podiumversie van The Lion King alle records brak.

Stephen Flaherty en Lynn Ahrens, het duo dat samen de muziek en teksten voor de musicalhit Anastasia maakte, is zondag aanwezig bij de première. Het tweetal won een groot aantal prijzen, waaronder Tony’s en Drama Desk Awards. Ze schreven naast de muziek voor de musical Anastasia ook de muziek voor de succesvolle animatiefilm uit de jaren negentig. Hiervoor kregen zij twee Golden Globes en twee Oscar-nominaties.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren