Lil Nas X was bloednerveus bij coming-out voor vader

Door ANP, vrijdag 20 september 2019 12:11, views: 8, bron: ANP

Optreden voor 100.000 man op Glastonbury vond Lil Nas X geen probleem, maar de 20-jarige rapper was bloednerveus toen hij zijn vader vertelde dat hij homo was. Dat zegt de Old Town Road-artiest tegen Billboard.

"Het is iets wat ik niet had gedaan als ik niet op mezelf woonde", laat hij bovendien weten. "Ik had de onafhankelijkheid om het te doen, snap je?" Hij omschrijft het moment als "zenuwslopend".

Lil Nas X kwam eerder deze zomer uit de kast. In een interview met Time Magazine zei hij daarover dat hij dat eerst niet van plan was geweest, omdat hij van jongs af aan had meegekregen dat homoseksualiteit "nooit oké zal zijn". Tijdens de Pride-maand besloot de rapper, echte naam Montero Lamar Hill, toch uit te komen voor zijn geaardheid: "In juni zag ik overal Pride-vlaggen en stellen die elkaars hand vasthouden."

Veel minder spannend dan zijn coming-out vond Lil Nas X optreden op Glastonbury, zo vertelt hij in Billboard. "Ik voelde de energie", zegt hij over het gigantische aantal toeschouwers. Lil Nas was op het Engelse festival als gastartiest bij een show van Miley Cyrus.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren