logo songteksten.net

Hans Sibbel niet meer boos na ongeluk

(Novum) - Hans Sibbel stond bekend om zijn tirades op het podium, maar sinds een hersenschudding zijn ze niet meer te zien. In mei vorig jaar viel de cabaretier van zijn fiets, na een optreden in de Amsterdamse comedyclub Toomler.

"Het was 04.30 uur en ik had in drie uur een fles wijn leeggedronken. Ik miste een bochtje en was een paar minuten buiten bewustzijn", zegt de 52-jarige Sibbel tegen Nieuwe Revu. "Een paar dagen later ging ik weer hardlopen. Het voelde alsof er een mes in mijn hoofd werd gestoken."

Sinds de hersenschudding wordt Sibbel niet meer boos op het podium. "Mijn toon is noodgedwongen anders, rustiger, waardoor het verhaal meer de ruimte krijgt." De woede van de cabaretier is niet iets dat hij in zijn dagelijks leven terugziet.

"Het is als techniek op het podium ontstaan. Iemand anders heeft stemmetjes." De grappenmaker heeft nog steeds last van de blessure. "Het wordt trouwens al wat beter. Over een halfjaartje ben ik wel weer oké, hoor."

In augustus is de cabaretier te zien op Lowlands. Samen met maatje Dolf Jansen maakt hij een eenmalige comeback als het duo Lebbis en Jansen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren