Renée van Wegberg voor het eerst zonder pruik op podium

Door ANP, maandag 23 september 2019 07:17, bron: ANP

De muziekvoorstelling List, Shaffy & Piaf gaat maandagavond in première, maar stiekem is zangeres en actrice Renée van Wegberg al bezig met het volgende theaterseizoen. Dan wil ze de planken op met een liedjesprogramma waarin ook haar eigen nummers zitten.

"Het wordt een programma met liedjes van Nederlandse zangeressen, dus ook dan is Liesbeth List er weer een beetje bij", zegt Renée tegen BuzzE. Het repertoire van List is de 34-jarige zangeres zeker niet onbekend. Vorig jaar kreeg Renée een Musical Award voor haar hoofdrol in Liesbeth List - de musical.

Groot verschil met de voorstelling List, Shaffy & Piaf is dat Renée ditmaal geen rol speelt, maar als zichzelf voor het publiek staat. "Ik sta voor het eerst als mezelf op het podium, zonder pruik en kostuum. Dat is eng, maar ik geniet er enorm van. Het is heel anders, heel kwetsbaar."

Droom

Dat ze deze keer niet in de huid van een personage kruipt, ziet Renée als "een nieuwe stap voor mij als artiest". Toch moest ze tijdens de try-outs een drempel over, zeker bij het vertellen van persoonlijke verhalen. "Ik merkte dat ik om de brei heen draaide omdat ik het spannend vond. Toen zeiden mensen: je moet het gewoon bij de naam gaan noemen nu, Renée. Dat heb ik gedaan en dat werkt heel bevrijdend."

Volgend jaar hoopt Renée met eigen materiaal in de theaters te staan. Ze is druk aan het schrijven en krijgt daarbij hulp van enkele componisten. Een plek in de hitlijsten "zou een droom zijn die uitkomt". "Dat wil iedere artiest, ik ben daarop geen uitzondering. Maar eerst maar eens beginnen met mooie liedjes maken en ze vervolgens spelen."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren