logo songteksten.net

Leven pianiste Iris Hond niet meer hetzelfde na datingprogramma

Het leven van Iris Hond is voorgoed veranderd door het programma Iris en de 12 dates, waarin ze op zoek gaat naar haar ware liefde. Voor de 32-jarige pianiste was het "confronterend én heel interessant" om haar afspraakjes te bespreken met een psycholoog.

"Normaal bespreek je een date hooguit met je vrienden. Die zijn gekleurd, want ze staan sowieso aan jouw kant", legt Iris uit in De Telegraaf. Psycholoog Lennart Klip wees de muzikante er onder meer op dat ze zich tijdens een date "compleet richt op die ander". "Ik blijf maar vragen stellen. Heeft hij het wel naar zijn zin? Ik had ook meer verantwoordelijkheid voor het slagen van de date bij de ander kunnen leggen, en zelf meer tijd kunnen nemen om te voelen." Dat was voor veel van Iris' vriendinnen heel herkenbaar. "Ook zij staan te weinig stil bij wat hún gevoel eigenlijk zegt. En de vraag: wil ik hier überhaupt wel zijn?"

Iris en de 12 dates, dat dinsdagavond voor het eerst te zien is op Net5, kwam voor de pianiste precies op het juiste moment. Het afgelopen jaar begon ze te twijfelen aan de liefde. "Ik heb zelfs mijn ouders gevraagd: denken jullie dat er nog iemand komt voor mij waarbij het gewoon klopt? Ik was er altijd van overtuigd dat ik liever single was, aan samenwonen bijvoorbeeld moest ik niet denken. En ik bén ook supergelukkig alleen, en erg gehecht aan mijn vrijheid. Maar als ik na een concert thuiskom, bedenk ik steeds vaker hoe leuk het zou zijn als daar iemand is waarmee ik het succes van die avond kan vieren."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren