logo songteksten.net

Tien kanshebbers voor Cinekid Leeuw bekend

Cinekid heeft tien films geselecteerd die volgende maand tijdens het festival voor jeugdfilms meedingen naar de Cinekid Leeuw.

Opvallend dit jaar is het grote aantal telefilms in de selectie. Cinekid selecteerde De tand des tijds, Het irritante eiland, Hiernamaals en Bears Love Me!. Ook de nieuwe speelfilm De club van lelijke kinderen van regisseur Jonathan Elbers dingt mee naar de prijs. De boekverfilming draait vanaf 9 oktober in de bioscopen.

De overige kanshebbers zijn 100% Coco New York, Circus Noël, De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos-spelen, Kapsalon Romy en Mijn bijzondere week met Tess. Kapsalon Romy, met actrice Beppie Melissen in de hoofdrol, won al talloze grote prijzen in het buitenland. Mijn bijzondere week met Tess viel eerder dit jaar al in de prijzen op het filmfestival van Berlijn.

Cinekid Festival begint op 19 oktober in Amsterdam en duurt tot en met 25 oktober. Op de slotdag wordt de Cinekid Leeuw uitgereikt. Donderdag 3 oktober wordt het complete festivalprogramma bekendgemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren