logo songteksten.net

Justine Pelmelay plukte 'wrange vruchten' van songfestival

Justine Pelmelay heeft spijt van haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1989. Dat heeft zij bekend in een openhartig gesprek op NPO Radio 5. De zangeres vertegenwoordigde Nederland met het nummer Blijf zoals je bent; ze eindigde op de vijftiende plek.

"Ik werd opgeslokt door alle programma’s die er waren", vertelde de nu 61-jarige chanteuse. "Ik werd geleefd. En nu, dertig jaar verder, ben ik op. Ik heb de agenda bewaard van die periode; het is ongelooflijk wat ik toen deed. Je vliegt in en uit de visagie. Ik moest in de auto tussen programma’s door kleren uitzoeken en mij opmaken."

Niet alleen Justine zelf heeft geleden onder haar songfestivallast, ook haar kinderen - die zij na het festival kreeg - ondervonden nadelen van de deelname van hun moeder. "Mijn kinderen, familie en omgeving hadden er ook last van", vertelde een hoorbaar geëmotioneerde Pelmelay. "Ik wilde alleen maar zingen en wist niet wat ik moest doen met dat idiote leven. Ik speelde toch een act, maar wilde gewoon zijn wie ik was. Ik wilde de kinderen naar school kunnen brengen, niet met een grote auto aan komen rijden."

De zangeres had heel graag begeleiding gehad voor, tijdens en na het Eurovisiesongfestival. "Nu is het gelukkig anders, maar wij hadden dat allemaal niet", aldus Pelmelay. "Ik had geen idee wat ik moest doen. Nu wel, maar toen niet. Ik wilde alleen maar zingen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren