logo songteksten.net

Beslaglegging op huis R. Kelly dreigt

(Novum/AP) - R. Kelly heeft al een jaar geen maandelijkse aflossingen betaald voor de hypotheek van een van zijn huizen. De bank JPMorgan Chase dreigt nu met beslaglegging op de villa in Olympia Fields in de Amerikaanse staat Illinois, in een poging 2,9 miljoen dollar schuld te ontvangen van de r&b-zanger.

De woning is elf jaar oud en bevat onder meer zes badkamers en een garage waar vier auto's in passen, schrijft de Amerikaanse zakenkrant Crain's Chicago. Een bron beweert dat R. Kelly is gestopt met het doen van betalingen, om de bank te dwingen de regeling te versoepelen. Een woordvoerder van de zanger weigert commentaar te geven op de zaak, maar benadrukt dat hij geen geldproblemen heeft.

De hypotheek op de villa van 3,5 miljoen dollar werd in 1999 verstrekt. Het huis was tien jaar later 5,2 miljoen dollar waard, maar zou nu minder waard zijn dan de schuld van 2,9 miljoen dollar. R. Kelly woont er al meer dan een jaar niet en heeft zich inmiddels elders gevestigd.

Vorige maand werd nog bekend dat de r&b-ster voor de rechter wordt gesleept door zijn voormalige manager. Hij beschuldigt R. Kelly onder meer van contractbreuk en fraude. Enkele jaren geleden werd hij beschuldigd van het hebben van seks met een minderjarig meisje. In 2008 werd hij echter door de rechter vrijgesproken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren