logo songteksten.net

Simple Minds vieren jubileum ook in Ziggo Dome

De Schotse band Simple Minds bestaat volgend jaar veertig jaar en dat wordt gevierd met een wereldtournee. Op 10 april komt de band naar ons land, heeft concertorganisator MOJO maandag bekendgemaakt. Simple Minds staat dan in de Amsterdamse Ziggo Dome. Kaarten zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

Simple Minds, bekend van hits als Don't You (Forget About Me) en Alive & Kicking, geeft volgend jaar 38 concerten in twaalf Europese landen. Het Europese deel van de jubileumtournee wordt afgesloten met een 'thuiswedstrijd' in Glasgow op 25 april. Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt op 1 november de compilatieplaat 40: The Best Of - 1979-2019.

Volgens zanger en oprichter Jim Kerr is Simple Minds "anders dan vroeger". "We zijn geen stereotiepe rockband, maar hebben onze bezetting ook niet veranderd om cool te zijn. Dat deden we omdat het fantastisch is om met zoveel geweldige muzikanten te spelen. Ik ben dankbaar voor onze carrière tot nu toe, maar tegelijk gek genoeg om te denken dat we nog steeds nieuwe niveaus kunnen bereiken. Dit is wat we doen - schrijven, opnemen en live spelen."

Gitarist Charlie Burchill, die ook aan de wieg van de band stond, merkt op dat er "veel verschillende incarnaties van Simple Minds zijn geweest". "Maar we hebben altijd onze identiteit behouden. Een erfenis kan een last zijn, als je het toelaat. Ons heeft het juist meer kracht gegeven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren