logo songteksten.net

Sterren NL breidt hitlijst uit met vijf nummers

De hitlijst van Sterren NL ondergaat een ware metamorfose. De langstlopende Nederlandstalige chart wordt uitgebreid met vijf nummers. De nieuwe Sterren NL Top 25 is elke vrijdagmiddag te horen op Sterren NL Radio en elke zaterdagmiddag te zien op NPO 1.

"De populariteit van de Nederlandstalige muziek vraagt om meer duiding. Twintig titels bleek te weinig", aldus Daniƫl Dekker, hoofdredacteur van Sterren NL. "Er komt heel veel talent bovendrijven en ook vanuit de industrie ontstond de vraag naar meer duiding. Sterren NL springt nu in op deze behoefte door onze hitlijst uit te breiden."

De hitlijst, die sinds 2008 bestaat, wordt voortaan samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40. Volgens 'Mr. Top 40' Erik de Zwart heeft de samenwerking tot gevolg dat "de betrouwbaarheid en actualiteit van de Top 25" wordt versterkt. De Sterren NL Top 25, waarin de populairste Nederlandstalige hits op een rijtje worden gezet, wordt samengesteld op basis van airplay, streaming en trends in social media.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren