logo songteksten.net

Belgen sturen Hooverphonic naar Rotterdam

België heeft een bekende naam gestrikt voor deelname aan het Eurovisiesongfestival. De groep Hooverphonic vertegenwoordigt onze zuiderburen in mei in Rotterdam, zo werd aangekondigd in de Belgische talkshow Vandaag op Één.

Met welk nummer Hooverphonic straks in Ahoy op het podium staat is nog niet bekend. Het liedje is al wel af. "Dat was de voorwaarde", aldus de groep, die al wel verklapte dat er strijkers aanwezig zijn. Het nummer moet tevens een echt Hooverphonic-nummer worden.

Hooverphonic bestaat in 2020 al 25 jaar en scoorde door de jaren heen vele hits in België. Ook Nederland is geen onbekend terrein voor de groep met liedjes als Mad About You, Anger Never Dies en The Night Before.

The Voice

Sinds de oprichting zijn bassist Alex Callier en gitarist Raymond Geerts de vaste gezichten van Hooverphonic. De groep versleet al wel vijf zangeressen. Met de derde zangeres, Geike Arnaert, beleefde de band zijn grootste successen. Zij was lid van de groep tussen 1997 en 2008 en stond recent weer in de belangstelling vanwege haar nummer 1-hit Zoutelande met BLØF.

Sinds 2018 is de pas 18-jarige Luka Cruysberghs de leadzangeres. Ze brak een jaar eerder door toen ze de Vlaamse versie van The Voice won. Luka was de protegé van coach Alex Callier.

Eerste land

Met het strikken van Hooverphonic als inzending voor het Eurovisiesongfestival heeft België de gewenste ervaring in huis gehaald. VRT-muziekcoördinator Gerrit Kerremans, lid van de Vlaamse selectiecommissie, liet vorige maand al doorschemeren dat ze graag een artiest wilden die al wat meters gemaakt heeft. De laatste jaren koos België juist voor jong talent, met wisselend succes. De afgelopen twee edities haalde onze zuiderburen de finale niet. Daarvoor werd drie jaar op rij een top 10-notering behaald.

België is het eerste land dat zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2020 bekend heeft gemaakt. De volgende editie vindt plaats op 12, 14 en 16 mei. België komt eerst in een van de halve finales uit, Nederland staat vanwege de winst van Duncan Laurence al in de finale.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren