logo songteksten.net

Selena Gomez schrijft essay over immigratie

In een ingezonden stuk voor Time Magazine beschrijft Selena Gomez het immigratieverhaal van haar familie. De zangeres stelt dat ze zich gezegend voelt dat ze dankzij de "moed en opoffering" van haar familie is opgegroeid als Amerikaans staatsburger.

"Mijn tante is in de jaren 70 verstopt in de achterbak van een truck vanuit Mexico naar de Verenigde Staten gekomen", schrijft de 27-jarige. "Mijn opa en oma volgden, en mijn vader is niet lang daarna in Texas geboren. Mijn familie heeft in de afgelopen veertig jaar hard moeten strijden om Amerikaanse burgers te worden. Immigratie is een onderwerp waar ik elke dag mee bezig ben."

Selena benadrukt dat ze begrijpt dat immigratie een moeilijke politieke kwestie is. "Maar het gaat verder dan politiek en krantenkoppen. Het is een menselijke kwestie, die echte mensen raakt, en echte levens ontspoort. Hoe we daarmee omgaan zegt iets over onze menselijkheid, ons inlevingsvermogen, ons medeleven. Hoe we andere mensen behandelen, definieert wie we zijn."

Expert

De zangeres vervolgt: "Ik ben geen expert. Ik ben geen politicus. Ik begrijp dat het systeem z'n gebreken heeft en dat we regels en wetten nodig hebben, maar we moeten ook niet vergeten dat ons land opgebouwd is door mensen die uit andere landen kwamen. Dit is het moment om te luisteren naar de mensen wiens levens direct geraakt worden door immigratiebeleid."

Selena schreef het essay naar aanleiding van de Netflix-docu Living Undocumented die deze week uitkomt. Ze is een van de producenten van het programma.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren