logo songteksten.net

Roxeanne Hazes zingt voor film cover van hit van vader

Roxeanne Hazes verzorgt de titelsong van de nieuwe Nederlandse film Wat is dan liefde, die vanaf 17 oktober in de bioscopen te zien is. Dat heeft distributeur Independent Films woensdag bekendgemaakt.

De naam van de film verwijst naar het gelijknamige nummer van haar vader en is afkomstig van zijn album 'n Vriend' uit 1980. Roxeanne heeft het lied opnieuw ingezongen voor de film. "Toen ik benaderd werd voor de titelsong van deze grote Nederlandse film voelde ik me vereerd", aldus de zangeres. "Het is prachtig dat dit liedje van papa zo’n prominente plek heeft in de film, de thematiek van de film en natuurlijk de titel. Dit is een persoonlijke favoriet."

Zij heeft wel haar eigen touch aan het nummer willen geven. "Ik wilde het nummer op mijn eigen manier doen", stelt dochter Hazes. "Het origineel is er al. Dit moest een versie worden die past bij mij en mijn muziek. Samen met mijn producer ben ik gaan zoeken naar de essentie van het liedje. Wat maakt het zo’n prachtige tranentrekker? Welke elementen uit de productie passen bij mij en waar kan ik mijn eigen accenten leggen?"

In de film, met Elise Schaap en Maarten Heijmans in de hoofdrol, maakt de idealistische echtscheidingsadvocaat Cato de overstap naar een commercieel kantoor, waar ze te maken krijgt met haar brallerige collega Gijs. Die houdt er andere principes op na en daar worstelt zij als kind van gescheiden ouders mee. Waar zij het liefst voor een nette oplossing tussen scheidende partijen wil gaan, kiest Gijs liever voor een lucratieve vechtscheiding in de rechtszaal. Gaandeweg moeten ze hun eigen overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière toch onder de loep nemen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren