logo songteksten.net

Jandino Asporaat werkt het liefst achter de schermen

Jandino Asporaat staat liever niet in de spotlights. Integendeel, hij werkt het liefste achter de schermen. Dat bekende de komiek woensdag in een interview op NPO Radio 1.

"Ik deed vroeger vijf programma’s per jaar", vertelt Asporaat. "Mijn laatste contract bij televisie liep 2,5 jaar geleden af. Ik heb toen gezegd: ik wil geen vast contract meer, ik wil niet voor vier jaar vastzitten en tonnen per jaar verdienen. Ik wil 3000 euro per maand verdienen, daarmee kan ik alle dingen doen die ik écht wil doen met mijn gezin. Alles wat ik daarboven verdien, doe ik alleen maar als het mij echt gelukkig maakt."

Asporaat is deze week gastcurator op het Nederlands Filmfestival. De komiek heeft naar eigen zeggen veel geleerd van het samenstellen van zijn eigen filmprogramma. "Het is niet altijd lachen, gieren, brullen met mij", bekent hij. "Als mensen mij leren kennen, zeggen ze ook altijd: wat ben jij een andere gast dan op televisie. Dat hele drukke mannetje is maar een onderdeel van mij; ik kan ook heel stil zijn."

De comedian kan weinig met roem. "Ik ben geen rock-‘n-rollster", stelt hij met klem. "Roem kan je opvreten, net zoals bijvoorbeeld bij D’angelo gebeurde. Je moet wel gemaakt zijn om de hele dag aan je getrokken te laten worden." In zijn boek Dromen met je ogen open, dat later deze maand uitkomt, vertelt Asporaat ook over die worsteling. "Succes en falen zijn allebei onderdeel van het leven. Roem is supervergankelijk en het niet leuke aan bekend zijn, is het bekend zijn."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren