logo songteksten.net

Domingo neemt ontslag bij LA Opera na MeToo-klachten

De wereldberoemde operazanger Placido Domingo heeft ontslag genomen bij de Los Angeles Opera. Dat meldt The New York Times woensdag. De operazanger wordt door verschillende vrouwen in de operawereld beschuldigd van seksuele intimidatie.

"De recente beschuldigingen aan mijn adres hebben een sfeer gecreƫerd waardoor ik mij in dit gezelschap, waar ik veel van hou, niet kan handhaven", meldt de 78-jarige Spanjaard in een verklaring. De Los Angeles Opera had eerder een onderzoek ingesteld naar de aantijgingen.

De LA Opera was het laatste grote gezelschap waar Domingo nog structureel aan verbonden was. De zanger trok zich vorig week terug als hoofdrolspeler in de productie Macbeth bij de Metropolitan Opera in New York. Hij vreesde dat de klachten over zijn wangedrag de voorstelling zouden overschaduwen.

MeToo

Het opera-icoon wordt door zeker negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van dertig jaar hebben voorgedaan en zouden zijn begonnen in de jaren tachtig. De rol in Macbeth van Verdi zou zijn eerste optreden in de VS zijn geweest sinds de aantijgingen een aantal maanden terug naar buiten kwamen.

Vanwege de beschuldigingen heeft het Philadelphia Orchestra zijn geplande optreden met de operazanger afgezegd. Ook andere orkesten en operagezelschappen overwegen hun uitnodiging in te trekken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren