logo songteksten.net

Jan des Bouvrie: Wit blijft de beste kleur

Designer Jan des Bouvrie weet het na een halve eeuw zeker: wit is de beste kleur in een interieur. Dat vertelt hij woensdag in een interview op RTV NH. "Wit blijf ik het beste vinden", verduidelijkt de nu 77-jarige Des Bouvrie. "Wit geeft steun aan kunst, aan bloemen en aan mensen zelf. En het allerbelangrijkste: het geeft lucht." Ook zijn eigen huis wordt gedomineerd door wit.

Zijn ontwerpen maakt hij tegenwoordig niet meer in schetsboeken, maar op de lege sigarendoosjes. Als Des Bouvrie er genoeg heeft, worden ze ingelijst of cadeau gedaan. Een van de ingelijste ontwerpen hangt tussen de vele kunstwerken die hij zelf bezit.

"Het leven zonder kunst is geen leven", zegt Des Bouvrie. Hij ontwikkelde een goede neus voor kunst en kocht veel werk van gerenommeerde kunstenaars op het juiste moment, toen ze nog niet zo bekend waren en hun werken nog betaalbaar waren.

Des Bouvrie slaapt er echter standaard een nacht over voordat hij een kunstwerk aanschaft. "Ik had een limiet, ik wilde nooit meer dan 10.000 euro uitgeven. Er zijn sommige stukken bij die iets duurder zijn geworden. Maar daar heb ik het nooit voor gedaan. Die kan niemand van me kopen, omdat ik daar zo van hou. Je moet er ook liefde voor hebben."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren