Drie mannen aangeklaagd om dood Mac Miller

Door ANP, donderdag 3 oktober 2019 01:13, bron: ANP

De drie mannen die eerder opgepakt werden voor hun betrokkenheid bij de dood van Mac Miller, zijn in Californië aangeklaagd. Het zou gaan om de vermoedelijke dealer, een tussenpersoon en de koerier van pillen waarmee was geknoeid.

Volgens TMZ blijkt uit de arrestatiepapieren dat de rapper de drug oxycodon bestelde bij Cameron Pettit. Die kocht dat in bij Stephen Walter. De derde verdachte, Ryan Reavis, zou de pillen bij Mac Miller hebben afgeleverd. Die zou de pillen hebben verpulverd en opgesnoven, zonder te weten dat de drugs fentanyl bevatten. Deze stof werd hem uiteindelijk in combinatie met cocaïne en alcohol fataal.

Het trio is aangeklaagd voor het handelen in drugs met de dood als gevolg en het handelen in fentanyl met de dood als gevolg. Op elke aanklacht staat in de staat Californië een minimum straf van 20 jaar. Walter is daarnaast aangeklaagd voor het bezit van munitie, waarvoor hij als eerder veroordeelde crimineel nog eens tien jaar cel kan krijgen.

Op de vraag van TMZ waarom de politie een uitgebreid onderzoek instelde om de dealers van Mac Miller te achterhalen, lieten de autoriteiten weten dat fentanyl op het moment de grootste oorzaak is van fatale overdoses in de Verenigde Staten.

Mac Miller werd op 7 september 2018 levenloos aangetroffen in zijn woning in Californië. Hij kampte al langer met een drank- en drugsverslaving. Dit zou ook de reden van de breuk met Ariana Grande een halfjaar daarvoor zijn geweest.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren