logo songteksten.net

Frank Dane mist voorganger Edwin Evers ook

Frank Dane vindt het niet vreemd dat er luisteraars zijn die zijn voorganger Edwin Evers missen op de radio. De Radio 538-dj, die begin dit jaar de ochtendshow na twee decennia van hem overnam, mist Edwin zelf ook wel.

"Ik krijg nog altijd berichtjes als 'we missen Edwin, maar jij bent ook heel leuk'. Ik zou het niet erg vinden als die binnen blijven komen in de toekomst", zegt Frank in De Telegraaf. "Ik mis Edwin ook. Voor veel mensen was ineens een ochtendritueel van de laatste twintig jaar weg."

De dj wist van tevoren dat hij niet de minste opvolgde, maar stond daar niet te veel bij stil. "Nou, er zal in de geschiedenis nooit meer iemand zijn als Edwin, die zo lang zulke goede radio heeft gemaakt. Het gaat je niet lukken om dat te evenaren, zodra je je dat realiseert valt er een last van je schouders. Niemand verwacht ook dat je het beter gaat doen. Er stond natuurlijk wel druk op, maar ik heb me gericht op een leuk programma maken, dan is de rest bijzaak. Een beetje Cruijffiaans: het nadeel had eigenlijk een voordeel."

Tevreden

Het feit dat Radio 538 iets minder luisteraars heeft dan vorig jaar, begrijpt Frank. "We zijn ook nog niet zo heel lang bezig. Dat het iets teruggelopen is, klopt, maar het is lang niet zo erg als we hadden verwacht. Belangrijk vind ik dat luisteraars het programma leuk vinden. Zelf ga ik elke dag fluitend naar de studio en fluitend weer naar huis. Het lukt ons om goed op actualiteit te zitten en lol te hebben, dus eigenlijk ben ik heel tevreden."

Volgend jaar april viert de dj dat hij alweer twintig jaar in het vak zit. "Ik ben begonnen bij 538, maar ook even weggeweest, dus ik denk dat ik net geen cadeaubon krijg." Bang dat hij het vroege opstaan straks zat gaat zijn, is hij niet. "Ik vind ochtendradio het mooiste. Zo dicht bij de luisteraar. We zijn op de wekkerradio die aan het snoozen is, in de auto, in de keuken bij het koffiezetten. Ik hoop dit zo lang mogelijk op deze manier te blijven doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren